Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm?

Wat kost een bedrijfsvideo?

Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm? Het is een vraag die wij als Media Managers veel krijgen maar nooit op voorhand een antwoord op kunnen geven. Elke bedrijfsvideo is weer anders. En omdat Media Managers maatwerk leveren zijn de tarieven van een bedrijfsfilm niet standaard.

De prijs dat bepaalt wat de productie van een bedrijfsfilm kost is afhankelijk van veel factoren.

  • Wel/geen voice-over
  • Wel/geen drone
  • Animaties

Filmen kost tijd, dat bepaalt de kosten van een productie van de bedrijfsfilm. Het komt voor dat we interviews houden van een half uur die we terugbrengen tot 3 minuten.

Wat kost een bedrijfsfilm?

De kosten van een bedrijfsfilm oftewel de investering in video betaalt zich dubbel en dwars terug. Het is dus niet zo interessant om te vragen wat een bedrijfsfilm kost maar wat het oplevert!

De bezoekers van een website hebben meer vertrouwen in uw merk of bedrijf na het zien van een professionele bedrijfsvideo. In een bedrijfsfilm kunt u laten zien wat uw bedrijf onderscheidt ten opzichte van concurrenten. De consumptie van onlinevideo zal alleen maar toenemen. Uit onderzoek blijkt dat consumenten meer tijd op meer apparaten met meer focus en passie voor onlinevideo zullen doorbrengen dan ooit!

Daarom kunnen we dus zonder twijfel zeggen: de Return On Investment van een bedrijfsfilm is enorm.

Wat zijn de tarieven voor het maken van een bedrijfsfilm?

Om u een beter beeld te geven van de kosten van een bedrijfsfilm ziet u hieronder een aantal indicatieve voorbeelden. Omdat het maken van een bedrijfsvideo maatwerk is wordt het exacte tarief van de kosten voor een bedrijfsfilm bepaalt na een prijsberekening.

Neem contact met ons op om uw project te bespreken.

Basic

1.800,-(getoonde prijs is vanaf)

De videoproductie 'standaard' heeft een lengte van 120 seconden. Onze videoproducer neemt contact met u op voor de productie van een script/concept waarna de opnames worden gerealiseerd in één dagdeel.

Script/concept
Cameraman
Cameraset
Ledpanels (licht)
Producer/interviewer
Geluidsman
Editor
Vormgeving in huisstijl
Oplevering in mp4
1 locatie
Ondertiteld
Vertical/square formaat

Standaard

1.950,-(getoonde prijs is vanaf)

De videoproductie 'standaard' heeft een lengte van 120 tot 180 seconden. Onze videoproducer neemt contact met u op voor de productie van een script/concept waarna de opnames worden gerealiseerd in één dagdeel.

Script/concept
Cameraman
Cameraset
Ledpanels (licht)
Producer/interviewer
Geluidsman
Editor
Vormgeving in huisstijl
Oplevering in mp4
1 locaties
Ondertiteld
Vertical/square formaat

Premium

2.300,-(getoonde prijs is vanaf)

De videoproductie 'standaard' heeft een lengte van 240 seconden. Onze videoproducer neemt contact met u op voor de productie van een script/concept waarna de opnames worden gerealiseerd in één dagdeel.

Script/concept
Cameraman
Cameraset
Ledpanels (licht)
Producer/interviewer
Geluidsman
Editor
Vormgeving in huisstijl
Oplevering in mp4
1 locaties
Ondertiteld
Vertical/square formaat

Wat kost een bedrijfsvideo?

Hoe duur is het maken de bedrijfsfilm?

Dat zijn vragen die wij kunnen beantwoorden na een persoonlijk gesprek. Het is sterk afhankelijk van uw wensen.

  • Wat is de lengte van de film?
  • Moet er op één of meerdere locaties worden gefilmd?
  • Wilt u wel of geen animatie in de film?
  • Maken we gebruik van de interviews of wilt u een voice-over stem?

Natuurlijk zijn de getoonde prijzen die de kosten van de bedrijfsfilm bepalen een indicatie. Wat wij wel belangrijk vinden is dat elke videoproductie geschikt is voor het vertonen op social media. 

Media Managers levert de bedrijfsfilm in square-formaat, dat vinden wij vooral voor u als klant belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat square video het op bijna elke social media netwek meer videoweergaven behaald dan een video in landscape-formaat.

Neem contact met ons op voor een exacte prijsberekening.

Showreel

Video afspelen

Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm?

Media Managers zorgt voor een bedrijfsfilm die zich onderscheid van anderen, voldoet aan uw wensen en waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken in zowel film als animatie.

Onze werkwijze

Voorbereidend gesprek

Wij willen graag weten wat je wil vertellen met de film en voor wie de film bedoeld is. Wie is de kijker en welke boodschap moet bij de kijker blijven hangen. Hoe duidelijker het doel van de film en de doelgroep omschreven is, hoe beter wij de film daarop aan kunnen laten sluiten en hoe efficiënter wij kunnen werken.

Brainstorm

De input uit het gesprek nemen we mee in onze brainstorm over de vorm en inhoud van de film. We bedenken een verhaallijn en spanningsboog, welke personen willen we interviewen voor de film en welke beelden moeten we maken die de inhoud illustreren en versterken.

Voorgesprek

Onze videoproducer neemt contact op met de kandidaat-hoofdpersonen in de film om hun rol eerst ‘voor te spreken’. Dat is een kort (telefonisch) interview over het onderwerp wat we willen bespreken. Dan weten we wat diegene gaat zeggen en kunnen we daar tijdens het filmen rekening mee houden.

Script

Hierna gaan we verder met het uitwerken tot een script. De verhaallijn, de hoofdpersonen en de vragen die we willen stellen. Ook maken we, zo mogelijk, een shotlist.

Productie

Nu gaan we aan de slag, afspraken maken, locaties regelen, een planning maken en een draaischema in elkaar zetten. Uiteraard in goed overleg.

Interviews

Filmen kost tijd. Het komt voor dat we interviews houden van een half uur die we terugbrengen tot 3 minuten. Het is voor de hoofdpersonen in de film meestal niet nodig om het hele interview uitgebreid voor te bereiden. Leg in ieder geval niet een briefje met antwoorden voor je neer.

Sfeerbeelden

Video is een emotioneel medium. We maken verschillende beeldopnames om het verhaal van de film verbeelden en te versterken. De kijker moet zich met de personen in beeld kunnen identificeren, een band opbouwen. Dat werkt het beste om de persoon ook te laten zien als diegene bijvoorbeeld aan het werk is, in zijn omgeving, interactie met anderen, zijn manier van zijn.

Montage

In de montage voegen we interviews en bijpassende beelden tot een film. Dit doen we op basis van het script. Welke quotes en beelden sluiten het beste aan op het doel van de opdrachtgever? Om een extra laag te creëren zoeken we passende muziek bij de film.

Feedback

Nadat er een eerste ruwe versie klaar is starten we met het “finetunen”. We vragen om een reactie op het filmpje, en of er onderdelen zijn die we kunnen aanpassen.

Video helpt in het beslissingsproces!

Video is een belangrijke tool om nieuwe doelgroepen te bereiken en naamsbekendheid te vergroten. Kortom, een belangrijk onderdeel in de marketing- en communicatiestrategie.

Een goede video is een effectief middel.

Uit onderzoek blijkt dat 64% van de consumenten eerder overgaat tot aankoop van een product na het zien van een video. Maar liefst 90% van de kijkers geeft aan dat een productvideo helpt bij het maken van een keuze.

Video is de nieuwe taal

In alle soorten en maten én op alle momenten van de dag is video in ons leven aanwezig. ’s Avonds zitten we op de bank en bingewatchen we de nieuwste Netflix serie of kijken een video op YouTube.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 55% van de mensen dagelijks online naar video kijkt.

Ondernemingen die video gebruiken op hun website zien een stijging van 41% van bezoekers in vergelijking tot ondernemingen die geen video op hun website gebruiken.  De verwachting is dat video dit jaar 82% van het totale internetverkeer zal bedragen. Het delen van video via social media zorgt voor een groot bereik. Het is dus niet zo gek om te stellen dat video hét belangrijkste communicatiemiddel van bedrijven is.

Meer conversie, meer bereik, meer omzet

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van video voor hun onderneming in. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die video gebruiken in hun marketing strategie een snellere stijging in omzet realiseerden dan ondernemingen die geen video gebruikten in hun marketing strategie.

Als je als ondernemer niet achter de feiten aan wilt lopen, is het zaak om nú in actie te komen met een eigen (professionele) bedrijfsfilm. En het is verstandig om dit goed te laten produceren, met dezelfde aandacht die geldt voor het maken van bijvoorbeeld uw huisstijl, dat laat u ook niet door de eerste de beste doen.

Over ons

Media Managers verzorgt de videoproductie van bedrijfsfilms en andere filmproducties vanuit haar vestiging in Arnhem.

Wij zijn erin gespecialiseerd om uw boodschap op een unieke manier over te brengen in de vorm van high-end videoproducties.

Uw one-stop-shop voor de productie van:

Wat kost een bedrijfsfilm?

Animatie

Wat zijn de kosten van een bedrijfsfilm?

Bedrijfsfilms

Kosten bedrijfsfilm

Social Media

Wat kost een website?

Webdesign