Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm?

Wat kost een bedrijfsfilm?

Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm? Het is een vraag die wij als Media Managers veel krijgen maar nooit op voorhand een antwoord op kunnen geven. Elke bedrijfsvideo is weer anders. En omdat Media Managers maatwerk leveren zijn de tarieven van een bedrijfsfilm niet standaard.

De prijs dat bepaalt wat de productie van een bedrijfsfilm kost is afhankelijk van veel factoren.

  • Wel/geen voice-over
  • Wel/geen drone
  • Animaties

Filmen kost tijd, dat bepaalt de kosten van een productie van de bedrijfsfilm. Het komt voor dat we interviews houden van een half uur die we terugbrengen tot 3 minuten.

Wat kost een bedrijfsfilm?

De kosten van een bedrijfsfilm oftewel de investering in video betaalt zich dubbel en dwars terug. Het is dus niet zo interessant om te vragen wat een bedrijfsfilm kost maar wat het oplevert!

De bezoekers van een website hebben meer vertrouwen in uw merk of bedrijf na het zien van een professionele bedrijfsvideo. In een bedrijfsfilm kunt u laten zien wat uw bedrijf onderscheidt ten opzichte van concurrenten. De consumptie van onlinevideo zal alleen maar toenemen. Uit onderzoek blijkt dat consumenten meer tijd op meer apparaten met meer focus en passie voor onlinevideo zullen doorbrengen dan ooit!

Daarom kunnen we dus zonder twijfel zeggen: de Return On Investment van een bedrijfsfilm is enorm.

Wat zijn de tarieven voor het maken van een bedrijfsfilm?

Basic

1.800,-(getoonde prijs is vanaf)

De videoproductie 'standaard' heeft een lengte van 120 seconden. Onze videoproducer neemt contact met u op voor de productie van een script/concept waarna de opnames worden gerealiseerd in één dagdeel.

Script/Concept
Cameraman
Camera set
Led panels (licht)
Producer/interviewer
Geluidsman
Editor
Vormgeving in huisstijl
Oplevering in MP4
1 locatie
Ondertiteling
Vertical/square formaat

Standaard

1.950,-(getoonde prijs is vanaf)

De videoproductie 'standaard' heeft een lengte van 120 tot 180 seconden. Onze videoproducer neemt contact met u op voor de productie van een script/concept waarna de opnames worden gerealiseerd in één dagdeel.

Script/Concept
Cameraman
Camera set
Led panels (licht)
Producer/interviewer
Geluidsman
Editor
Vormgeving in huisstijl
Oplevering in MP4
1 locatie
Ondertiteling
Vertical/square formaat

Premium

2.300,-(getoonde prijs is vanaf)

De videoproductie 'standaard' heeft een lengte van 240 seconden. Onze videoproducer neemt contact met u op voor de productie van een script/concept waarna de opnames worden gerealiseerd in één dagdeel.

Script/Concept
Cameraman
Camera set
Led panels (licht)
Producer/interviewer
Geluidsman
Editor
Vormgeving in huisstijl
Oplevering in MP4
1 locatie
Ondertiteling
Vertical/square formaat

Bekijk onze showreel

Video afspelen

Wat kost een bedrijfsvideo?

Hoe duur is het maken de bedrijfsfilm?

Dat zijn vragen die wij kunnen beantwoorden na een persoonlijk gesprek. Het is sterk afhankelijk van uw wensen.

  • Wat is de lengte van de film?
  • Moet er op één of meerdere locaties worden gefilmd?
  • Wilt u wel of geen animatie in de film?
  • Maken we gebruik van de interviews of wilt u een voice-over stem?

Natuurlijk zijn de getoonde prijzen die de kosten van de bedrijfsfilm bepalen een indicatie. Wat wij wel belangrijk vinden is dat elke videoproductie geschikt is voor het vertonen op social media. 

Media Managers levert de bedrijfsfilm in square-formaat, dat vinden wij vooral voor u als klant belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat square video het op bijna elke social media netwek meer videoweergaven behaald dan een video in landscape-formaat.

Neem contact met ons op voor een exacte prijsberekening.

Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm laten maken door Media Managers is de manier om uw boodschap op een unieke manier over te brengen. U kunt bij ons een bedrijfsvideo, animatie, promofilm of website laten maken. 

Natuurlijk denken wij graag met u mee en adviseren u daarom over de mogelijkheden. Bekijk ons werk of onze showreel.

Wij werken in opdracht van overheden en het MKB in heel Nederland. Media Managers is één van de preferred producenten van ESPN en maakt films voor voetbalclub Vitesse.

Er zijn veel redenen te bedenken om een bedrijfsfilm te laten maken. Het is belangrijk om vooraf het doel van de video te bepalen. In een bedrijfsvideo kan je alle elementen van uw bedrijf, verhaal, visie en missie laten zien.

Het verhaal van de bedrijfsfilm kan ook gaan om één van deze elementen. Het gaat om het doel van de film. Denkt u bijvoorbeeld aan een video om nieuwe medewerkers te werven, of een goede indruk op uw klanten achter te laten en ook om medewerkers te informeren over de bedrijfsprocessen.

Wij maken bedrijfsfilms in 4 eenvoudige stappen

Media Managers werken altijd volgens een vaste werkwijze. In nauw overleg met onze videoproducer wordt u betrokken bij het maken van een bedrijfsfilm.

Concept

Een bedrijfsfilm vraagt om een helder concept. Wat wordt het verhaal, wat wil je vertellen en wat wil je niet in de video laten zien. Zo bepalen we de kern van de video.

Script

Aan de hand van het concept wordt een script en callsheet gemaakt.

Productie

Als het script en de verhaallijnen zijn bepaald wordt de productie ingepland.

Correctierondes

Na de opnames volgt de montage van de bedrijfsfilm. In een aantal correctierondes kunt u meekijken met het maken van uw bedrijfsfilm. Uiteindelijk, meestal na twee of drie correctierondes, wordt de film aan u geleverd.

Tenslotte, bent u nieuwsgierig naar de kosten om een bedrijfsfilm te laten maken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

Bedrijfsfilm laten maken door Media Managers

Uw onestop-shop

Media Managers verzorgt de videoproductie van bedrijfsfilms en andere filmproducties vanuit haar vestiging in Arnhem.

Wij zijn erin gespecialiseerd om uw boodschap op een unieke manier over te brengen in de vorm van high-end videoproducties.

Video helpt in het beslissingsproces!

Video is een belangrijke tool om nieuwe doelgroepen te bereiken en naamsbekendheid te vergroten. Kortom, een belangrijk onderdeel in de marketing- en communicatiestrategie.

Een goede video is een effectief middel.

Uit onderzoek blijkt dat 64% van de consumenten eerder overgaat tot aankoop van een product na het zien van een video. Maar liefst 90% van de kijkers geeft aan dat een productvideo helpt bij het maken van een keuze.

Video is de nieuwe taal

In alle soorten en maten én op alle momenten van de dag is video in ons leven aanwezig. ’s Avonds zitten we op de bank en bingewatchen we de nieuwste Netflix serie of kijken een video op YouTube.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 55% van de mensen dagelijks online naar video kijkt.

Ondernemingen die video gebruiken op hun website zien een stijging van 41% van bezoekers in vergelijking tot ondernemingen die geen video op hun website gebruiken.  De verwachting is dat video dit jaar 82% van het totale internetverkeer zal bedragen. Het delen van video via social media zorgt voor een groot bereik. Het is dus niet zo gek om te stellen dat video hét belangrijkste communicatiemiddel van bedrijven is.

Meer conversie, meer bereik, meer omzet

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van video voor hun onderneming in. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die video gebruiken in hun marketing strategie een snellere stijging in omzet realiseerden dan ondernemingen die geen video gebruikten in hun marketing strategie.

Als je als ondernemer niet achter de feiten aan wilt lopen, is het zaak om nú in actie te komen met een eigen (professionele) bedrijfsfilm. En het is verstandig om dit goed te laten produceren, met dezelfde aandacht die geldt voor het maken van bijvoorbeeld uw huisstijl, dat laat u ook niet door de eerste de beste doen.