Wat kost een bedrijfsfilm?

Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm?

Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm? Het is een vraag die wij als Media Managers veel krijgen maar nooit op voorhand een antwoord op kunnen geven. Elke bedrijfsvideo is weer anders. En omdat Media Managers maatwerk leveren zijn de tarieven van een bedrijfsfilm niet standaard.

De prijs dat bepaalt wat de productie van een bedrijfsfilm kost is afhankelijk van veel factoren.

  • Wel/geen voice-over
  • Wel/geen drone
  • Animaties

Filmen kost tijd, dat bepaalt de kosten van een productie van de bedrijfsfilm. Het komt voor dat we interviews houden van een half uur die we terugbrengen tot 3 minuten.

De kosten van een bedrijfsfilm oftewel de investering in video betaalt zich dubbel en dwars terug. Het is dus niet zo interessant om te vragen wat een bedrijfsfilm kost maar wat het oplevert!

Wat kost een bedrijfsfilm?

De bezoekers van een website hebben meer vertrouwen in uw merk of bedrijf na het zien van een professionele bedrijfsvideo. In een bedrijfsfilm kunt u laten zien wat uw bedrijf onderscheidt ten opzichte van concurrenten. De consumptie van onlinevideo zal alleen maar toenemen. Uit onderzoek blijkt dat consumenten meer tijd op meer apparaten met meer focus en passie voor onlinevideo zullen doorbrengen dan ooit!

Daarom kunnen we dus zonder twijfel zeggen: de Return On Investment van een bedrijfsfilm is enorm.

Productie "Basis"

1.950,-

De videoproductie 'basis' heeft een lengte van 120 tot 180 seconden.

In overleg met u bepalen we het doel van de video, bijvoorbeeld het introduceren van het bedrijf, het verkopen van een product of dienst, het werven van nieuwe werknemers of het versterken van de merkidentiteit.

Script/callsheet
Cameraman
Interview/regie
Editor
Vormgeving in huisstijl
1 locatie
Ondertiteling
Oplevering in landschape, square en vertical
Cameraset
Pocket camera + Handheld Gimbal Stabilizer
Led panels (licht)
Drone (incl. operator)
Lees meer

Productie "Uitgebreid"

2.300,-

De videoproductie 'uitgebreid' heeft een lengte van 120 tot 180 seconden en wordt met twee camera's gemaakt.

In overleg met u bepalen we het doel van de video, bijvoorbeeld het introduceren van het bedrijf, het verkopen van een product of dienst, het werven van nieuwe werknemers of het versterken van de merkidentiteit.

Script/callsheet
Cameraman
Interview/regie
Editor
Vormgeving in huisstijl
1 locatie
Ondertiteling
Oplevering in landschape, square en vertical
Cameraset
Pocket camera + Handheld Gimbal Stabilizer
Led panels (licht)
Drone (incl. operator)
Lees meer

Wat kost een bedrijfsvideo?

Dat zijn vragen die wij kunnen beantwoorden na een persoonlijk gesprek. Het is sterk afhankelijk van uw wensen.

  • Wat is de lengte van de film?
  • Moet er op één of meerdere locaties worden gefilmd?
  • Wilt u wel of geen animatie in de film?
  • Maken we gebruik van de interviews of wilt u een voice-over stem?

Natuurlijk zijn de getoonde prijzen die de kosten van de bedrijfsfilm bepalen een indicatie. Wat wij wel belangrijk vinden is dat elke videoproductie geschikt is voor het vertonen op social media. 

Media Managers levert de bedrijfsfilm in square-formaat, dat vinden wij vooral voor u als klant belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat square video het op bijna elke social media netwek meer videoweergaven behaald dan een video in landscape-formaat.

Neem contact met ons op voor een exacte prijsberekening.

Bekijk onze showreel

Video afspelen over Showreel Media Managers

Wat zijn de kosten voor het maken van een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm laten maken door Media Managers is de manier om uw boodschap op een unieke manier over te brengen. U kunt bij ons een bedrijfsvideo, animatie, promofilm of website laten maken. 

Natuurlijk denken wij graag met u mee en adviseren u daarom over de mogelijkheden. Bekijk ons werk of onze showreel.

Wij werken in opdracht van overheden en het MKB in heel Nederland. Media Managers is één van de preferred producenten van ESPN en maakt films voor voetbalclub Vitesse.

Er zijn veel redenen te bedenken om een bedrijfsfilm te laten maken. Het is belangrijk om vooraf het doel van de video te bepalen. In een bedrijfsvideo kan je alle elementen van uw bedrijf, verhaal, visie en missie laten zien.

Het verhaal van de bedrijfsfilm kan ook gaan om één van deze elementen. Het gaat om het doel van de film. Denkt u bijvoorbeeld aan een video om nieuwe medewerkers te werven, of een goede indruk op uw klanten achter te laten en ook om medewerkers te informeren over de bedrijfsprocessen.

Wij maken bedrijfsfilms in 4 eenvoudige stappen

Media Managers werken altijd volgens een vaste werkwijze. In nauw overleg met onze videoproducer wordt u betrokken bij het maken van een bedrijfsfilm.

Concept

Een bedrijfsfilm vraagt om een helder concept. Wat wordt het verhaal, wat wil je vertellen en wat wil je niet in de video laten zien. Zo bepalen we de kern van de video.

Script

Aan de hand van het concept wordt een script en callsheet gemaakt.

Productie

Als het script en de verhaallijnen zijn bepaald wordt de productie ingepland.

Correctierondes

Na de opnames volgt de montage van de bedrijfsfilm. In een aantal correctierondes kunt u meekijken met het maken van uw bedrijfsfilm. Uiteindelijk, meestal na twee of drie correctierondes, wordt de film aan u geleverd.

Tenslotte, bent u nieuwsgierig naar de kosten om een bedrijfsfilm te laten maken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.