Animatie

Explamination laten maken

Het is allang bekend dat mensen geen zin en tijd hebben om lange teksten te lezen. Niet alleen is de consument meer gericht op audiovisuele elementen maar ze willen de boodschap snel, kort en duidelijk ontvangen.

Dat verwachten ze op een leuke, aantrekkelijke en toegankelijke manier. Uw boodschap komt dus het beste onder de aandacht bij de kijker door het gebruik van minder teksten en minder beeld.

Dat kan uitstekend met animaties in de vorm van explaminations, ook wel uitlegvideo of uitleganimatie genoemd.

Animatie laten maken | Vastgoed dat past
Animatie laten maken | Bumé Bouw en Onderhoud

Explanimation, wat is dat?

De eerste explamination video werd jaren geleden voor het eerst in de Verenigde Staten gebruikt. 

Zoals de naam doet vermoeden is het een animatievideo waarin u op een effectieve manier uw bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt.

Door de combinatie van audiovisuele aspecten is de explamination zo waardevol. De boodschap kan zeer effectief gecommuniceerd worden door tekst, beeld en geluid te gebruiken.

Er zijn een aantal redenen waarom een explamination ingezet kan worden om een product, bedrijf of portfolio onder de aandacht te brengen.

Het is een uitstekende manier om de conversie te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat de video de waarschijnlijkheid van een aankoop met 85% verhoogt. Het vertrouwen in het product verhoogde in dit onderzoek met maar liefst 52%.

De uitleganimatie is uitermate geschikt om de aandacht van het publiek vast te houden.

Laten we het over uw animatie hebben!

Een explainer video heeft vaak niet het doel: “het verkopen van een product”. En dat maakt de video extra geloofwaardig.

Wat zijn andere voordelen van animatie? Animatie de kracht om emoties over te brengen. De illustrator overdrijft emoties op beeld en zo effectiever over te brengen. Dat maakt de marketingboodschap nog expressiever en duidelijker.

Geweldige animatie is niet alleen een mooie visuele inhoud die helpt ingewikkelde informatie uit te leggen en de boodschap van het bedrijf door te geven, maar het laat ook de unieke persoonlijkheid van uw merk zien en brengt de communicatie met uw doelgroep naar een nieuw niveau.

Animatie laten maken | Accompas

De emotionele interactie van het bedrijf met zijn klanten maakt een merk gedenkwaardig, creëert een sterk imago, verhoogt de loyaliteit aan een merk en genereert de terugkerende klanten.

En dit is een van de grootste voordelen van uitleganimatie!