Short video laten maken

You need a vertical video-first approach!

Korte video’s staan erom bekend dat ze de aandacht van kijkers vasthouden. Iedereen die ooit de TikTok-app heeft geopend weet hoe verslavend korte video’s kunnen zijn.

Omdat wereldwijd de aandacht spanne korter is worden korte video’s snel het populairste inhoudstype om kijkers aan te trekken en betrokken te houden.

Bent u op zoek naar een partner om uw short video’s te laten maken? Neem dan contact met ons op!

Short video laten maken door Media Managers

Bekijk hoe het productieproces verloopt

Short video laten maken

Enkele feiten

TikTok-gebruikers zijn zelfs zo verslaafd aan korte video’s dat bijna 50% van de TikTokkers het ermee eens was dat ze video’s langer dan een minuut “stressvol” vonden.

En vanaf juli 2022 maakten video’s met minder dan 60 seconden 57% van de YouTube-weergaven uit, vergeleken met slechts 11% twee jaar geleden.

Short video laten maken door Media Managers
Short video laten maken door Media Managers
    • Korte video’s zijn beknopt en meer een ‘snack’ dan langere video’s. Dat betekent dat ze gemakkelijk onderweg kunnen worden bekeken.
    • Wat korte video’s zo leuk maakt, is dat ze snel en gemakkelijk kunnen worden gedeeld. Het duurt slechts een paar seconden om een reactie te delen, en het is dit sociale element dat deel uitmaakt van wat ze zo populair maakt.
    • 73% van de consumenten geeft er de voorkeur aan om een korte video te bekijken om meer te weten te komen over een product of dienst.
    • 59% van de korte video’s wordt bekeken voor 41-80% van hun lengte, terwijl 30% van hen een gemiddelde kijksnelheid van meer dan 81% heeft.
    • Short video zal in 2023 de meeste groei zien van verschillende marketingstrategieën, waarbij marketeers van plan zijn er meer in te investeren dan andere formaten of tactieken. In het bijzonder is 21% van de marketeers van plan om in 2023 voor het eerst gebruik te maken van short video

Laten we het over uw short video producties hebben!

Neem contact met ons op voor de productie van short video’s voor uw bedrijf/merk. 

Waarom short video’s laten maken

Short video’s hebben sociale mediaconsumptie en -delen opgeschud en zijn uitgebreid naar sociale winkelen en adverteren. Marketeers en merken erkennen de voordelen van het opbouwen van merkbekendheid door het gebruik van short video’s.

Welk platform is het meest geschikt voor short video’s

TikTok biedt ontdekbaarheid en top-of-funnel mogelijkheden voor elk type gebruiker. Branded accounts kunnen nog meer opvallen op TikTok vanwege minder merken die het platform gebruiken als advertentieplatform. TikTok vereist dat merken hun barrières afbreken en uit hun comfortzone stappen om succesvol te zijn.

Instagram heeft al een ingebouwd publiek en heeft historisch gezien nieuwe functies uitgerold die snel worden overgenomen door gebruikers. Met de toevoeging van Reels bouwde Instagram voort op zijn Stories-functies en verlaagde de leercurve. TikTok is een ander platform waar merken accounts vanaf de grond moeten opbouwen.

YouTube heeft veel voordelen ten opzichte van zijn concurrenten op het gebied van korte video’s. Het YouTube-publiek verzamelt een enorme 14,3 miljard sitebezoeken per maand en Shorts is nog steeds vroeg in de nieuwste functie van YouTube.

Welk platform wordt het meest gebruikt voor short video’s

De gemiddelde mens brengt 40% van zijn wakkere leven online door. YouTube is goed voor de meeste tijd die per maand wordt besteed, namelijk 23,7 uur per maand. TikTok komt op de tweede plaats met 19,6 uur per maand en Instagram op de derde plaats met 11,2 uur per maand.

Engagement

Het hebben van een groot aantal volgers is goed en wel, maar het maakt eigenlijk geen verschil als uw gebruikers niet betrokken zijn bij uw inhoud. TikTok heeft de hoogste betrokkenheidsgraad van de drie platforms