Social media video laten maken

Media Managers maakt video’s voor gebruik op social media maar kan ook Instagram Stories, Facebook-of YouTube Live verhalen voor u maken.

Vandaag de dag maakt eigenlijk iedereen gebruik van social media. Social media wordt gebruikt voor zowel privé-als zakelijk gebruik. En dat biedt kansen! Consumenten gebruiken veelal Facebook, Twitter en Instagram, de jongere consumenten zien veel in Snapchat.

Zakelijke gebruikers zien we vaak op LinkedIn terug, en ook daar neemt video een steeds groter deel van de tijdlijn in beslag.

Vergroten van naamsbekendheid

Wist u dat het gebruik van video content vele malen meer indruk maakt dan ‘platte tekst’ of een afbeelding?

Ook nodigt video content meer uit om de informatie tot je te nemen; bij het lezen van informatie maak je tijdens het lezen van de eerste alinea al de keuze of je de tekst verder zal lezen, of juist niet.

Bij goede video content weet u zéker dat de boodschap aankomt.

Door social media in uw website te integreren maakt u het mogelijk voor bezoekers om uw content te delen met mensen in hun netwerk. Dat betekent dat uw informatie meer mensen, buiten uw eigen netwerk bereikt. Een mooie manier van het vergroten van uw naamsbekendheid.

Daarnaast maakt u het voor bezoekers ook zichtbaar dat u ‘actueel’ bent. Bezoekers zien graag dat websites zijn bijgewerkt en dat bedrijven actief zijn op social media, dat bevordert het vertrouwen in een bedrijf. Wilt u weten hoe u zich het beste kunt presenteren en welke content u kunt gebruiken voor uw social media?

Video helpt in het beslissingsproces

Bedrijfsfilm laten maken door Media Managers

Video is een belangrijke tool om nieuwe doelgroepen te bereiken en naamsbekendheid te vergroten. Kortom, een belangrijk onderdeel in de marketing- en communicatiestrategie.

Een goede video is een effectief middel.

Uit onderzoek blijkt dat 64% van de consumenten eerder overgaat tot aankoop van een product na het zien van een video. Maar liefst 90% van de kijkers geeft aan dat een productvideo helpt bij het maken van een keuze.

 

Video is de nieuwe taal
In alle soorten en maten én op alle momenten van de dag is video in ons leven aanwezig. ’s Avonds zitten we op de bank en bingewatchen we de nieuwste Netflix serie of kijken een video op YouTube.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 55% van de mensen dagelijks online naar video kijkt. Ondernemingen die video gebruiken op hun website zien een stijging van 41% van bezoekers in vergelijking tot ondernemingen die geen video op hun website gebruiken.

De verwachting is dat video dit jaar 82% van het totale internetverkeer zal bedragen. Het delen van video via social media zorgt voor een groot bereik. Het is dus niet zo gek om te stellen dat video hét belangrijkste communicatiemiddel van bedrijven is.

Meer conversie, meer bereik, meer omzet
Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van video voor hun onderneming in. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die video gebruiken in hun marketing strategie een snellere stijging in omzet realiseerden dan ondernemingen die geen video gebruikten in hun marketing strategie. Als je als ondernemer niet achter de feiten aan wilt lopen, is het zaak om nú in actie te komen met een eigen (professionele) bedrijfsfilm. En het is verstandig om dit goed te laten produceren, met dezelfde aandacht die geldt voor het maken van bijvoorbeeld uw huisstijl, dat laat u ook niet door de eerste de beste doen.

Laten we het over uw video's voor social media hebben!

Neem contact met ons op voor de productie van social media video’s voor uw bedrijf/merk.