Livestream van uw evenement

Livestream via YouTube

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar livestreaming in ons land enorm is toegenomen. Er is veel mogelijk met deze vorm van communicatie, van webinairs tot workshops, persconferenties, Q&A’s en events.

Media Managers maakt een livestream via YouTube, Facebook of Twitch mogelijk.

Naast de livestream is er vaak ook een vorm van interactie met de kijkers mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van een live chat, zoals bij YouTube. Het is ook mogelijk om een complete uitzending te maken, met een sponsor (billboard) of reclamefilmpjes.

Of door het inzetten van een professionele gespreksleider kunt u als onderneming zelfs een tafelgesprek houden en uitzenden over onderwerpen die bij uw merk of onderneming passen.

Laten we het over uw livestream hebben.

Livestreaming is booming

Maar hoe doet u dat zo goed mogelijk?

Deze tips helpen u vast op weg.

  • Een goede, stabiele (bedrade) internetverbinding is de basis van het succes van de livestream.
  • Kies het juiste medium; als uw doelgroep vijftienjarigen zijn, zet dan volop in op TikTok, Snapchat en Instagram. Stel uzelf de vraag waar de volgers zitten en hoe zij op de meest gebruikersvriendelijke manier uw stream kunnen bekijken.
  • Zorg dat de stream makkelijk te bereiken is. Deel het via de andere kanalen, een nieuwsbrief of via posts op Facebook en andere social media.
  • Focus op het beeld én op de audio. Een slechte beeld- en audiokwaliteit zorgt alleen maar voor irritatie en laat een slechte indruk achter voor uw merk of onderneming.

Uit onderzoek blijkt dat in 2019 er voor ruim 1 miljard internetgebruikers naar live video hebben gekeken. Verwacht wordt dat tegen eind 2020 82% van al het internetverkeer aan livestreaming zal worden besteed.

Opvallend is ook dat 82% van de mensen de voorkeur geeft aan live video van een presentatie of een evenement boven een post op social media.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk om vooraf na te denken over de boodschap op de presentatie, hoe u dit vormgeeft en hoe u dit wilt doen.

Dat kan een hoop druk of stress schelen.

Zorg dat u met de juiste partners aan het werk gaat om een livestream via YouTube op te zetten. Daardoor weet u zeker dat beeld- en audiokwaliteit goed is en dat levert weer een positieve indruk van uw merk of onderneming op bij de doelgroep.

Meer informatie over livestream van uw evenement of presentatie? Neem vrijblijvend contact op.

Covid-19 en livestreaming

Er geldt een verbod op vergunning plichtige evenementen. Live streaming biedt hiervoor de uitkomst. Ondanks de coronamaatregelen blijft de behoefte om met elkaar in contact te blijven en informatie of ontspanning te delen.

Een live evenement maakt het mogelijk, de bezoekers kunnen alles op afstand volgen. Een livestream biedt oplossingen en ruimte voor creatieve ideeën! Een stream is mogelijk vanuit huis of een ruimte op kantoor. Met een of meer presentatoren of een professionele gespreksleider.

Laat het regelen van een livestream maar aan ons over!

Tijdens een livestream via YouTube wil je je niet druk hoeven maken over de posities van de camera’s of het geluid goed verstaanbaar is en of de stream wel live is. Media Managers zorgen voor een kwalitatief goede livestream, met de juiste techniek.

Welk platform moet u gebruiken voor de livestream?

Er zijn veel platforms beschikbaar om live video te verspreiden. De meest populaire zijn Facebook Live, YouTube Live, Instagram Live, Vimeo Live en Twitch. Het is essentieel om het juiste platform te kiezen voor een geslaagde livestream. Daarbij spelen verschillende aspecten een rol: doelgroep, kosten en technische mogelijkheden/beperkingen.

Het is belangrijk om goed te onderzoeken waar uw doelgroep zich bevindt. En welke social mediakanalen deze gebruikt. Door hier goed op in te haken met de aankondiging van uw livestream is het mogelijk om, voorafgaand aan de uitzending, een groot publiek op te bouwen.

Contact

Laten we het over uw livestream hebben!

Wij hebben alles in huis om een livestream te maken. Laat dat maar aan ons over!