Missing Mount
Documentaire laten maken?

Opdrachtgever: ESPN/Vitesse

Op de dag dat Mount het met Chelsea in de kwartfinales van de Champions League ging opnemen tegen Real Madrid, ging de documentaire ‘Missing Mount’ in première op het hoofdkanaal van ESPN.

Hierin wordt uitgebreid verteld en weergegeven hoe Mount als jongen binnenkwam in Arnhem en daar uiteindelijk als man én Speler van het Jaar (als jongste speler ooit gekozen door de supporters) vertrok.

Video afspelen
Mason Mount

In de zomer van 2017 kwam er een 18-jarige jongen uit Portsmouth op huurbasis naar Vitesse. Een speler wiens ster rijzende was. Zijn naam: Mason Mount. Een rustige jongen, maar wel iemand die zeer leergierig was en een duidelijk doel voor ogen had.

Niet voor niets heeft hij vijf jaar later een gewonnen Champions League en een EK-finale achter zijn naam staan. Hoe vormde het Vitesse-seizoen de perfecte opstap in de carrière van Mount? Dat zie je in een door Media Managers gemaakte documentaire op ESPN.

De volledige documentaire is te bekijken via de kanalen van ESPN en Vitesse.

Storytelling
Documentaire

Een documentaire is een weergave van de werkelijkheid. Het is een film die gebaseerd is op feiten en geeft een beeld van de werkelijkheid. Verschillende zaken kunnen onderwerp zijn van een documentaire, van maatschappelijk, politieke en wetenschappelijke tot een documentaire over een persoon behoort tot de mogelijkheden.

Een documentaire is niet alleen maar een verslag van een gebeurtenis. Het is een middel om de kijker iets duidelijk te maken en gaat dieper dan alleen een kijkje achter de schermen. Het is een film om de kijker iets te leren of te laten inzien. Bijvoorbeeld over hoe de dagelijkse worsteling met een trauma eruitziet.

Het maken van een documentaire is intensief. Het script is organisch en de opnames vinden over een langere periode plaats. De grote lijnen van het verhaal staan vast maar de gebeurtenissen niet.

Waarom een documentaire?

Documentaires bieden een unieke mogelijkheid om de doelgroep te laten weten wie u bent of waar uw onderneming voor staat. Vaak hoeft er geen rekening te worden gehouden met een tijdslimiet. Dat biedt mogelijkheden om uw verhaal te vertellen en de doelgroep te inspireren.

Dat kan in een mini-doc van 4 minuten, een serie van twaalf afleveringen of een documentaire van veertig minuten.

Wilt u ook impactvolle documentaire laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Laten we het over uw project hebben