Documentaire laten maken?

Documentaire verzoening

Stichting War Requiem – Bridge to the Future heeft Media Managers een documentaire laten maken met als titel ‘In dienst van de vrijheid’.

De documentaire staat in het teken van 75 jaar Vrijheid, veerkracht en verzoening. In de film komen bruggenbouwers aan het woord die in staat zijn de ander te zien en te ontmoeten.

documentaire laten maken

In dienst van de vrijheid

Studenten gaan in gesprek met Achmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, en Sophie Lambrechtsen. Ook gaan Theo Vleugels en Gregory Sedoc met elkaar in gesprek en is er een bijdrage van de Dean van de Kathedraal van Coventry, John Witcombe, Celliste Inge Grevink verzoent door te spelen in de Eusebiuskerk.

Uiteraard verteld Sophie Lambrechtsen over wat zij als kind heeft meegemaakt tijdens de Slag om Arnhem.

Lees verder
documentaire laten maken

Stichting War Requiem

De Stichting War Requiem – Bridge to the Future stelt zich ten doel ten tijde van de Airborne Herdenkingen met inhoudelijke bijeenkomsten en kunstzinnige manifestaties bewustwording te stimuleren op het gebied van oorlog, vrede en vrijheid.

In dienst van de vrijheid

Klant: Park Lingezegen

Documentaire laten maken?

Documentaire=storytelling

Een documentaire is een weergave van de werkelijkheid. Het is een film die gebaseerd is op feiten en geeft een beeld van de werkelijkheid. Verschillende zaken kunnen onderwerp zijn van een documentaire, van maatschappelijk, politieke en wetenschappelijke tot een documentaire over een persoon behoort tot de mogelijkheden.

Een documentaire is niet alleen maar een verslag van een gebeurtenis. Het is een middel om de kijker iets duidelijk te maken en gaat dieper dan alleen een kijkje achter de schermen. Het is een film om de kijker iets te leren of te laten inzien. Bijvoorbeeld over hoe de dagelijkse worsteling met een trauma eruitziet.

Het maken van een documentaire is intensief. Het script is organisch en de opnames vinden over een langere periode plaats. De grote lijnen van het verhaal staan vast maar de gebeurtenissen niet.

Waarom een documentaire?

Documentaires bieden een unieke mogelijkheid om de doelgroep te laten weten wie u bent of waar uw onderneming voor staat. Vaak hoeft er geen rekening te worden gehouden met een tijdslimiet. Dat biedt mogelijkheden om uw verhaal te vertellen en de doelgroep te inspireren.

Dat kan in een mini-doc van 4 minuten, een serie van twaalf afleveringen of een documentaire van veertig minuten.

Wilt u ook impactvolle documentaire laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

lees verder