Project | Vollgasfussball am Rhein
Documentaire laten maken | Vollgasfussball am Rhein met Vitesse

Documentaire laten maken?

Opdrachtgever: Vitesse

Het introduceren van een nieuwe speelstijl en nieuwe coach in de Eredivisie heeft Vitesse het afgelopen seizoen ver gebracht, tot grote verbazing van de media (en de rest van Nederland).

Media Managers maakte de documentaire ‘Vollgasfussball am Rhein’ en bekijkt de speelstijl die door de hoofdtrainer Thomas Letsch en technisch directeur Johannes Spors is geïntroduceerd. We spreken met mentor/inspirator Ralf Rangnick, speler Maximilian Wittek en voormalig trainer van Vitesse, Peter Bosz.

De documentaire was op 30 juni 2021 om 20:30 uur te bekijken op @ESPNnl.

Video afspelen
ESPN doc.

In de documentaire ‘Vollgasfussball am Rhein’ bekijken we de speelstijl die door de hoofdtrainer Thomas Letsch en technisch directeur Johannes Spors is geïntroduceerd. Voor Vitesse lijkt het een ‘succesformule’ die feilloos aansluit op de clubidentiteit en spelers. 

Maar wat is vollgasfussball precies, waar komt het vandaan en hoe komt het terug in het spel van Vitesse? En wie is Thomas Letsch en waarom heeft hij deze speelstijl omarmd? 

Naast Thomas Letsch en Johannes Spors spreken we met hun voormalig mentor/inspirator: Ralf Rangnick over de oorsprong van deze speelstijl. Maximilian Wittek vertelt over de plannen die Vitesse had toen hij als speler werd aangetrokken. En Peter Bosz, die als trainer al eerder een aanvallende speelstijl bij Vitesse introduceerde, geeft zijn kijk op de speelstijl van Letsch en neemt de clubidentiteit en mentaliteit van Vitesse onder de loep. 

Documentaire laten maken | Vollgasfussball am Rhein met Vitesse
Storytelling
Documentaire

Een documentaire is een weergave van de werkelijkheid. Het is een film die gebaseerd is op feiten en geeft een beeld van de werkelijkheid. Verschillende zaken kunnen onderwerp zijn van een documentaire, van maatschappelijk, politieke en wetenschappelijke tot een documentaire over een persoon behoort tot de mogelijkheden.

Een documentaire is niet alleen maar een verslag van een gebeurtenis. Het is een middel om de kijker iets duidelijk te maken en gaat dieper dan alleen een kijkje achter de schermen. Het is een film om de kijker iets te leren of te laten inzien. Bijvoorbeeld over hoe de dagelijkse worsteling met een trauma eruitziet.

Het maken van een documentaire is intensief. Het script is organisch en de opnames vinden over een langere periode plaats. De grote lijnen van het verhaal staan vast maar de gebeurtenissen niet.

Waarom een documentaire?

Documentaires bieden een unieke mogelijkheid om de doelgroep te laten weten wie u bent of waar uw onderneming voor staat. Vaak hoeft er geen rekening te worden gehouden met een tijdslimiet. Dat biedt mogelijkheden om uw verhaal te vertellen en de doelgroep te inspireren.

Dat kan in een mini-doc van 4 minuten, een serie van twaalf afleveringen of een documentaire van veertig minuten.

Wilt u ook impactvolle documentaire laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Laten we het over uw project hebben