Documentaire laten maken?

Hoe alles anders liep...

Media Managers maakte in opdracht van Vitesse de special ‘Michael Jansen – Hoe alles anders liep’. De in Nijmegen geboren verdediger startte op jonge leeftijd in de Vitesse jeugdopleiding. Het talent leek een veelbelovende carrière tegemoet te gaan.

Tot dat ene moment… Een gebeurtenis die zijn voetballoopbaan en leven radicaal veranderde.

De film is uitgezonden op FOX Sports.

lor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Documentaire laten maken - Michael Jansen

Michael Jansen maakte in 2002 zijn debuut in een Europese wedstrijd tegen Liverpool, bondscoach Marco van Basten riep hem op voor Oranje en er was interesse vanuit topclubs Ajax en Feyenoord.

In deze Vitesse special over Michael Jansen spreken we uiteraard met de oud Vitesse-verdediger. Daarnaast komen vrienden en oud-collega’s Stijn Schaars en Erik Wegh aan het woord en gaan we op bezoek bij vader Frans Jansen. En ook Mitchel Jansen, tegenwoordig jeugdtrainer bij Vitesse, vertelt over de bijzondere band met zijn broer.

Lees verder
Documentaire laten maken - Michael Jansen

Vitesse Arnhem, officieel SBV Vitesse, is een Nederlandse profvoetbalclub uit Arnhem. De club is opgericht op 14 mei 1892. Sinds 1989 speelt Vitesse onafgebroken in de hoogste divisie. Tussen 1990 en 2002 was de club een stabiele subtopper in Nederland.

Hoe alles anders liep...

Klant: ESPN/Vitesse
Video afspelen

Documentaire laten maken?

Documentaire=storytelling

Een documentaire is een weergave van de werkelijkheid. Het is een film die gebaseerd is op feiten en geeft een beeld van de werkelijkheid. Verschillende zaken kunnen onderwerp zijn van een documentaire, van maatschappelijk, politieke en wetenschappelijke tot een documentaire over een persoon behoort tot de mogelijkheden.

Een documentaire is niet alleen maar een verslag van een gebeurtenis. Het is een middel om de kijker iets duidelijk te maken en gaat dieper dan alleen een kijkje achter de schermen. Het is een film om de kijker iets te leren of te laten inzien. Bijvoorbeeld over hoe de dagelijkse worsteling met een trauma eruitziet.

Het maken van een documentaire is intensief. Het script is organisch en de opnames vinden over een langere periode plaats. De grote lijnen van het verhaal staan vast maar de gebeurtenissen niet.

Waarom een documentaire?

Documentaires bieden een unieke mogelijkheid om de doelgroep te laten weten wie u bent of waar uw onderneming voor staat. Vaak hoeft er geen rekening te worden gehouden met een tijdslimiet. Dat biedt mogelijkheden om uw verhaal te vertellen en de doelgroep te inspireren.

Dat kan in een mini-doc van 4 minuten, een serie van twaalf afleveringen of een documentaire van veertig minuten.

Wilt u ook impactvolle documentaire laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

lees verder