Project | Michael Jansen
Documentaire laten maken | Vitesse en Michael Jansen

Documentaire laten maken?

Opdrachtgever: Vitesse

Media Managers maakte in opdracht van Vitesse de korte documentaire ‘Michael Jansen – Hoe alles anders liep’. De in Nijmegen geboren verdediger startte op jonge leeftijd in de Vitesse jeugdopleiding. Het talent leek een veelbelovende carrière tegemoet te gaan.

Tot dat ene moment… Een gebeurtenis die zijn voetballoopbaan en leven radicaal veranderde.

De film is uitgezonden op FOX Sports.

Video afspelen
Vitesse

Vitesse Arnhem, officieel SBV Vitesse, is een Nederlandse profvoetbalclub uit Arnhem. De club is opgericht op 14 mei 1892. 

Sinds 1989 speelt Vitesse onafgebroken in de hoogste divisie. Tussen 1990 en 2002 was de club een stabiele subtopper in Nederland.

Documentaire laten maken | Vitesse en Michael Jansen
Storytelling
Documentaire

Een documentaire is een weergave van de werkelijkheid. Het is een film die gebaseerd is op feiten en geeft een beeld van de werkelijkheid. Verschillende zaken kunnen onderwerp zijn van een documentaire, van maatschappelijk, politieke en wetenschappelijke tot een documentaire over een persoon behoort tot de mogelijkheden.

Een documentaire is niet alleen maar een verslag van een gebeurtenis. Het is een middel om de kijker iets duidelijk te maken en gaat dieper dan alleen een kijkje achter de schermen. Het is een film om de kijker iets te leren of te laten inzien. Bijvoorbeeld over hoe de dagelijkse worsteling met een trauma eruitziet.

Het maken van een documentaire is intensief. Het script is organisch en de opnames vinden over een langere periode plaats. De grote lijnen van het verhaal staan vast maar de gebeurtenissen niet.

Waarom een documentaire?

Documentaires bieden een unieke mogelijkheid om de doelgroep te laten weten wie u bent of waar uw onderneming voor staat. Vaak hoeft er geen rekening te worden gehouden met een tijdslimiet. Dat biedt mogelijkheden om uw verhaal te vertellen en de doelgroep te inspireren.

Dat kan in een mini-doc van 4 minuten, een serie van twaalf afleveringen of een documentaire van veertig minuten.

Wilt u ook impactvolle documentaire laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Laten we het over uw project hebben